Latest Post

SYAFIQ MAULA

Tuesday, December 11, 2012

Sepuluh Lokasi, Satu Malam.. (SLSM)

Kerja gila kew x aku kali nieyh.. aku memang tak tahu.. Tapi apa yg aku plan sebenarnya hendak melawat Alor Setar. Osh.. rindu bangat lorh~ Almaklumlah.. Dah lama x datang Alor Setar. So, plan pada malam tue, Alor Setar. Here we come!


Peneman aku, Dayat lorh~ Dah kebetulan esok kitorang cuti sekali, so enjoy habis2-san larh kitorang malam nieyh.. 

#1st location : Stesyen Minyak Sg Lalang, Sungai Petani. Isi menyak kejap sebelum merempit... Hehe

#2nd location : RnR Gurun. Minum Hot Milo n White Coffee utk segarkan mata sekejap~


#3rd location: Menara Alor Setar.

Naseb baek aku tawu jalan. (Walaupun bawak jalan jauh sikit, haha)





#Dengar kata kalau buat wedding dekat menara Alor Setar niey best~ Tapi.. best kew??
 


LC and CT..
#Penunggang CT hanya untuk penunggang yang baik dan berhemah seperti saya.. Ngee



#4th Location : Petronas Lebuhraya Darulaman.

Isi minyak kejap yer..




#5th location: Masjid Al-Bukhari

Sebelum meneruskan perjalanan, singgah masjid ini sekejap. Ngee




P/S: Ini dekat tempat lain yer.. Ngee

#Cantek x menara belakang tue??







6th location : Kuala Perlis

Berjalan-jalan sebentar disini sambil menyaksikan feri yang berlabuh di jeti. 






P/S: Bila agaknya nak pergi Pulau Langkawi nieyh agaknya.. huhu










Laparnya. jom cari makan!
#Makan dekat area Jetty sekejap~



RM4.5 utk  Nasi Goreng + Telur. Okay.. fine.. 








 


 7th location : UiTM Arau Perlis 

Kebetulan pula dah sampai di Arau, Perlis, boleh larh berjumpa dengan kakak si Hidayat nieyh. So, dapat larh jumpa sekejap sebelum kakak dia masuk kelas. Ngee 


Lokasi ke LAPAN~ Amanjaya Mall

Cadang nak tengok movie dekat sini.. Tapi.. mcm x adew yang best jew.. So, pergi tempat laen 
larh~ Ngee




Nampak mcm ramai kan?? Tapi hakikatnya.. Ngee... (^.^)v







9th location : Village Mall Sungai Petani










Tempat yang aku selalu tengok wayang disini.  So, this time.. I want to watch Rise of The Guardian.. 

Best bangat cerita nieyh~ ngee




10th location = ???
Agak2 dekat mana?? 
Rumah saya larh dekat Sg Petani. Tido time.. Mengantok teramat sih!! huhu





Thanks kerana berkunjung. Keep support this blog by click on HERE. Tq sayangku semua pembaca!!

4 comments:

  1. Mai melawat Terengganu plak... gerenti lagi best !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kalau ada tourist guide x apew lah nak pergi sana. Kalo nak ikut gps ja boleyh sesat nieyh~ haha

      Delete
  2. wahhhh ....sakan dia melancong kedah ke perlis dan kembali kpd jalan yg bnar ... sg petani ...hoho...terbaik ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. semua jalan tue jalan yang benar. Kalo x benar, x boleyh jalan lah~ hehe.. anyway thanks for visit my blog~ tq ~!!

      Delete