Latest Post

SYAFIQ MAULA

Friday, June 15, 2012

21 SAH H1N1 – DUSUN RESORT, KUALA NERANG


21 SAH H1N1 – DUSUN RESORT, KUALA NERANG

Kem PLKN , Dusun Resort, Kampung Pisang , Jalan Padang Sanai masih lagi beroperasi seperti biasa, namun semua peserta dan pelatih disitu wajib memakai topeng pernafasan. Hal ini kerana, ianya berikutan dengan 21 pelatih PLKN yang terkena penyakit berjangkit iaitu H1N1 pada Selasa lalu.
Ketika ini, 10 orang sedang dikuarantin kan manakala 15 lagi masih dirawat di HKN. Seorang pelatih mengatakan 20 kawan-kawannya dibawa ke HKN selasa lalu bagi mendapatkan rawatan kerana disyaki terkena penyakit H1N1.

Menurut jurulatih disini, aktiviti bagi pelatih PLKN masih lagi berjalan seperti biasa namun bilangan aktiviti adalah dikurangkan. Pelatih adalah sentiasa memakai topeng pernafasan bagi mengelakkan perkara tidak diingini berlaku.

Dr Ismail Abu Taat (Pengarah Kesihatan Negeri) mengatakan, 15 org pelatih yang masih dirawat di HKN bakal sembuh dan bakal keluar dari hospital tidak lama lagi.
Laporan dipetik dari laporan Mohamad Hussin Dan Nordiana Shafiee (HM 15/6/12 A25) dan di cetak online oleh SYAFIQ MAULA.

2 comments:

 1. Laporan dipetik dari laporan Mohamad Hussin Dan Nordiana Shafiee (HM 15/6/12 A25) dan di cetak online oleh SYAFIQ MAULA.

  ini kelakar , haha ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha.. itu yg cute ~ (sbb nak letak jugak nama SYAFIQ MAULA.. NGeE ~

   Delete