Latest Post

SYAFIQ MAULA

Thursday, October 27, 2011

1 malam, 5 negeri !!

Tertanya2x ?? Yes!! Memang betul, 1 malam, 5 negeri kitorang tawan. .Hahaha, kitorang kadang2x sengal sikit, sebab..

Ceritanya bermula begini, malam itu, kitorang ke Queens Bay, dengan tujuan nak tengok wayang, kitorang pown tengok lah wayang, tajuknyer "what's your number".

Makan @ Queens bay

Then, habis jew wayang, kitorang pown pergilah menuju ke Ulu Lenggong.. Sebab kitorang budget nak gi mandi jew,, so, SYAFIQ MAULA bawak lar seluar pendek sehelai jew untuk mandi kat air panas tue..
then, penat drive kereta, tiba juga di Ulu Lenggong.. 
Sampai jew kat Ulu Lenggong air panas tue,
 "alamak!! banyak nyer org" so, reverse balik kereta, keluar dari Ulu Lenggong.. 
Then, dalam memikirkan nak pergi mana , Aha!! Jom kita pergi Kelantan!! 
Tanya diorang yang lain, korang nak ikut x?? Diorang pown dah okay, kitorang pown, 


Okay!! Jom pergi Kelantan!!!


In da car..

Jam 1.oo pagi niey, kitorang at highway Grik. Takut sgt jalannya, berkabus, dan ada banyak lori dan bas2x persiaran.. Anyway, Syafiq Maula okay jew.. bawak hati2x..

so, jam 7.00 pagi, kitorang sampai Kelantan, tapi perjalanan kami tidak berakhir disini. Sebab masih awal, so kitorang tambah lagi 200 km dan menuju ke Kuala Terengganu!! Masjid Kristal, that's for sure!!


dekat depan pintu masuk masjid kristal & taman tamdun islam



Me at the center!!


At Kelantan..!!


Tok bali , Kelantan!!
Habis jew Terengganu, (makan x sedap dekat sini.. mahal pulak tue.. huhu silap tempat kot kitorang pilih) then, kitorang pown berpatah balik ke Kelantan.. Tempat yang dituju.. Tok Bali!! Ada pantai dan banyak perkampungan Nelayan disini.. Best bangat mengembara di negeri orang.. hikhik.. Tepat jam 2.00 petang, habis satu negeri Kelantan kitorang jalan2x, so balik lah aku ke Kedah!! huhu penat giler satu hari tue.. huhuhu sabo jew lah dengan kegilaan aku niey.. Last minute planning.. Mampoih!! Pergi terengganu kelantan, bawak baju mandi jew.. huhu So , 5 negeri yang dimaksudkan ialah P.Pinang, Kedah, Perak, Kelantan , & Terengganu.. semuanya 1 hari dan 1 malam.. (gila sungguh SYAFIQ MAULA times dia gila.. huhu)  



At highway grik!! haha sempat lagik tangkap gambar..








P/S : Berlaku time deepavali.. hikhik

8 comments: