Latest Post

SYAFIQ MAULA

Tuesday, August 02, 2011

1st bukak puase!!

Hari ini first time bukak puasa niey. So, SYAFIQ MAULA and the gang bercadang lah nak berbuka puasa di luar. Erm.. Restoran mana agaknya yang menjadi tujuan yer.. So, SYAFIQ MAULA , decide untuk pergi ke Penang untuk berbuka puasa. Restoran manew? Itu x confirm. Keluar jer dari poli, kitorang pergi lah ke kedai kereta sewa yang bersebelahan dengan Restoran Mutiara Junjung tue.

SYAFIQ MAULA drive Savvy , then kawan baru SYAFIQ MAULA, -Farid namanya drive Myvi.. Hehe (Savvy sejam RM10, Myvi Rm13 sejam). Kitorang pown drive lar ke Penang.. Jalan-jalan cari makan. Ngee!! X sabar2xnak sampai..

Lepas ajer drive melalui Jambatan Pulau Pinang, SYAFIQ MAULA teringat satu restoran niey, terletak bersebelahan dengan Jambatan Pulau Pinang. Betul2x bersebelahan jambatan.  SYAFIQ MAULA bawak lah kesana.. Diorang ikut jer, almaklumlah, SYAFIQ MAULA kan pemandu pelancong.. hikhik Masuk jer Restoran tu, namew apew ntah restoran tue, ternampak lah tukang amik order.. Teka siapa?? Kak Joyah ler!! Joyah manew?? A larrr kamu niey.. kak Joyah **tett** lar.. yang berpakaian perempuan, mai keluaq suara, suara JANTAN!! hahaha  amboi.. sakan aih.. duk mengata kat orang malam2x cam niey.. Hikhik (bulan pose2x.. hikhik)



Kitorang pown order lar. Lepas order, kitorang keluar jap. Jalan-jalan di bawah jambatan melihat matahari terbenam. Tapi malang sekali, sebab matahari sebelah lain, yang kitorang duk tengok sebelah lain.. huhu hampeh betul.. anyway, dapa tgk bayang2x matahari pown jadi lah.. hikhik

Yay!! Saat dinanti sudah tiba!! 7.40 malam!! Berbuka!! Kelam kabut kitorang naik kereta nak pergi restoran tu balik. Almaklumlah, lapaq niey.. haha Wah.. ingatkan dah masuk balik restoran tue makanan dah siap, rupa-rupanya x siap lagik!! AMboi kak Joyah oi.. lamo beno ko buat makanan kitorang.. Ko duk siang ikae kew kat dapo tue?? hahaha


Suka hati aku jo duk kutuk2x orang.. Kang nanti kak joyah baling ngan kasut tumit tinggi dia baru taw!! hahaha Anyway, akhirnya makanan sampai jugak.. Erm.. sedap kan.. kitorang makan sotong celup tepung, tomyam campur, tomyam pet toink toink, (aik, asal pelik ja bunyi da tue.. urm, abaikan jew lah.. dah bunyi tomyam tu mmg pelik, hikhik), hailan ikan masing dan telur dadar!! Pastikan telur dibasuh ya!! hikhik.  Lepas jer makan, kitorang solat di masjid yg on da way kew Batu Feringghi.. Alar.. masjid yang terapung tue.. Cantik betul masjid tue. Anyway, SYAFIQ MAULA nak ucapkan selamat berpuasa.. dan pastikan.. puasa penuh tahun niey yerk!! Jangan ponteng2x.. tuhan marah.. hikhik

1 comment: