Latest Post

SYAFIQ MAULA

Sunday, June 19, 2011

Kalau iyer pown anti..


Kepada zack yang dikasihani, kalau yer pown kamu anti dengan JPP dan JPK dari PTSS, x perlu lah nak buat blog khas untuk sifat anti anda itu. Seperti biasa yang kita tahu, setiap manusia ada kelebihan dan kelemahannya tersendiri. Mungkin ada pelbagai sebab mengapa permintaan anda terhadap poli tidak dapat ditunaikan. 

Cthnya parking berbumbung untuk kereta + motorsikal di poli anda. Untuk pengetahuan saudara, PTSB menelan belanja hampir RM300, 000 untuk kos parking motor dan kereta, itu pown tak termasuk kos cctv yang dipasang pada garaj motorsikal.. Jadi, mungkin pengarah poli tersebut tidak lah boleh membuat keputusan secara melulu dan kena lah berfikir panjang sebelum mengeluarkan budget poli.. huhu Semua manusia bukan sempurna, oleh itu terima seadanya dan redha dengan apa yang diperolehi.. sekian..

13 comments:

  1. mak oi !! mcm isu sensitip je

    ReplyDelete
  2. i da bce blog dye.. ta sggop nk bce pai abis.. byk sgt ta puas aty nyer.. dye lupe kowt dat nothing perfect in this world.. maybe he should be the "pengarah" one day.. he gonna make everything perfect rite.. haha..

    ReplyDelete
  3. Tahu x apew.. bila nak teliti balik ayat dan bahasa yang digunakan, nampak mcm orang yang tak puas hati. Tetapi bila baca kembali skop cerita yang diceritakan, penulis ini bukan calang2x orang niey. Sebab dia tahu apew itu JPP dan JPK. Kalau nak ikutkan, orang biasa x tahu pown JPP tue apew. JPK apetah lagi.. Then, bila nak siasat balik, mungkin penulis ini terdiri daripada salah satu kelab yang terdapat disana..

    ReplyDelete
  4. walawey !
    aku nak buat jugalah !
    wakil ptsb,, haha

    ReplyDelete
  5. hot betul isu ni....btw mmg ramai yg tak puas ngn jpp or whatever tu...tp myb msing2 ade kelemahan kot....tak sokng mane2, just duk tengah2 je..peace :)

    ReplyDelete
  6. hahahaaa... tol gak ape syafiq cakap tuh.. tp entry n blog tuh 2009 punye... skarang da 2011.. yjpp n jpk pon da lain penghuninya kan.. :)

    ReplyDelete
  7. Betul, dan harap perkara sebegini tidak berlaku lagi, kerana setiap badan memegang tanggungjawab masing-masing. Apa yang wajib, dikerjakan dahulu, apa yang sunat, cuba diusahakan. So, sama-samalah redha agar kerja yang dilakukan adalah ikhlas dan tidak mengharapkan apa2x dalam melaksanakan tanggungjawab.. (^.^)v

    ReplyDelete
  8. haha.. biasalah.. suruh kritik pandai.. suruh tunjuk muka takot..

    ReplyDelete
  9. syafiq maula anda ditag untuk ga cik purple :)

    ReplyDelete
  10. ala geng2 JPP ni melambak kaki pembohong..aku siap ada bukti diaorg kelam duit peruntukan pesta konvo thn 2009 sebanyak RM 700...yg teroknya geng3 pakai lebai plak tu

    ReplyDelete
  11. lani ada antara diaorang dok melobi nak jadi presiden persatuan alumni...ni aku nak bg amaran..aku dah post merata amaran ni..kalau ada antara korg yg masuk bertanding jwtn presiden alumni..mmg aku sebarkan la bukti ni

    ReplyDelete