Latest Post

SYAFIQ MAULA

Tuesday, June 07, 2011

Buku Cerita Kegemaranku..

              Petang tadi, sebelum memulakan aktiviti dengan budak2x Sekolah Hi-tech (kem UPSR), aku pergi ke bilik UPPK. Then waktu tue aku terjumpa lah Encik Norman niey.. Then, dia ada cakap kat aku, yang dia nak aku handle untuk m.c. Aku pown, mula2x ok ja.. Then, waktu tengah handle budak2x tue, Abg Yasma ada bagi healer kat aku suruh handle majlis. Erm.. takutnya.. huhuhu tiba2x aku gemuruh.. memang x tahu nak cakap mcm mana. Al-maklumlah.. mana pernah pegang mic waktu l.i. .. huhuu gemuruh kowt. 


              Then, abg Yasma jer lah yang handle benda tue.. huhu Rasa sedih pown adew gak.. almaklumlah, orang dah bagi peluang, aku buang mcm tue sajew.. huhu Then, the mic was passing through my friend, Ferdaus by encik Norman, then I just like a....... (My mind is blank. totally blank) I was so sad.. Encik Norman look weird at me. Then, I just do nothing. Just standing and make a fake smile + laugh with the children. But, it's just for a while. Because the children make me happy. I'm so playful with them.. 

             They treated my heart. I was okay by then. Then, Yasma took then healer, then give it to me.. I just like a.... (i'm so grateful, because you give me 2nd chances.) I was like a " TQ Yasma so much" . I'm not looking a public attention with that healer, but i'm proud of it, because you just give me the 2nd chance. I'm proud of it.. Then Yasma told me " SYAFIQ, Abg yasma nak latih syafiq utk handle benda mcm niey, sbb nanti syafiq kena handle benda nieyh.. Jgn bagi kat orang lain..  Abg Yasma buat benda niey utk ajar Syafiq".. 

             Then, I was like.. Oh.. there's someone who takes care of me. I just can't look into his eyes because I'm so shame with myself. Then, I promise in my heart, I'll never dissapoint you, and I'll learn how to be "PERFECT". I know that i'm already perfect, but , not in this way..  Because I just a SYAFIQ MAULA.. a normal SYAFIQ MAULA.. I'll learn something from this.. 


P/S : sapew2x yang baca cerita niey yang bersangkut-paut dengan SYAFIQ MAULA, please keep your mouth shut. Thats all.. Jangan sebar2x kan.. tq

4 comments:

  1. x bersangkut paut boleh bising lah kowt !
    haha

    ReplyDelete
  2. salam singgh kembali.. :)
    dak mekanikal..humm.sama.. :)

    ReplyDelete
  3. ...skrg rasa mcm mna..still rasa tkut lgi ke ckp di dpan..biasalah klau first time ..

    ReplyDelete