Latest Post

SYAFIQ MAULA

Tuesday, May 24, 2011

Tahniah kepada pemenang bagi contest Kisah Pengalaman L.I. ku..

Dan, dengan ini, keputusan rasmi dikumpulkan. Dengan bangganya SYAFIQ MAULA mengumumkan pemenang bagi Peraduan Kisah Penagalaman L.I. ku jatuh kepada...





*****tettt*****

Aik? mengapa tiada nama? Owh. Bukan apa, nama pemenangnya tidak mahu dilampirkan ke sini. Katanya "malu.." haha Maklumlah.. perempuan.. macam 2x .. so, anda ingin baca kisah L.I. rakan2x anda? Mari kita saksikan. Dan kepada pemenang, just wait for hadiah your "Perfume Generics for Her". Syafiq Maula pilihkan untuk kamu inspired be "Be Delicious". Siap balut comel2x lagik taw.. hehe

So, mari kita baca kisah member2x kita yang lain.. Dan, kepada contestant yang join yang memberikan number telefon bimbit anda, TOPUP RM3 bakal masuk kedalam handphone anda. Hehe.. Sebagai sagu hati kepada anda. Tahniah..

AL-KISAH LATIHAN INDUSTRI MEMBER2x KITA..





Story 1:

Nama ringkas tempat praktikal anda?
De' Arma
3. Adakah anda suka akan tempat praktikal anda?
Ya!! Suka sangat!!
4. Ceritakan salah satu pengalaman paling manis atau paling buruk yang pernah anda lalui..
hurm...pling manis yep..bila bos belanja mkn ape jer yg nak mkn kat kedai depan opis.. pling buruk lak biler kene marah atas kesalahan org lain..rse nak cekik2 je org 2..
5. Berapakah Bintang akan anda berikan kepada tempat kerja anda?
4 Bintang
6. Adakah anda akan sarankan tempat latihan industri anda kepada junior2x yang lain..?
yer bg yg ambik dlm bidang grafic n tidak bg yg ambik akaun or business (terseksa oo..byk keje)

STORY 2
Nama ringkas tempat praktikal anda?
juruukur tan seng hoe
Adakah anda suka akan tempat praktikal anda?
Ya!! Suka sangat!!
Ceritakan salah satu pengalaman paling manis atau paling buruk yang pernah anda lalui..
manis: stp pagi tukar2 breakfast .. haha terbaek :D masam: aircond opis sejuk sangat -,-* pahit: minum kopi pagi2 :P tawar: tggu jam pusing pukul 4.30 ptg :-/ masin: 31 dec 2009 *blah dari opis :(
Berapakah Bintang akan anda berikan kepada tempat kerja anda?
4 Bintang
Adakah anda akan sarankan tempat latihan industri anda kepada junior2x yang lain..?
yes , y not

STORY 3
Nama ringkas tempat praktikal anda?
permai biru
 Adakah anda suka akan tempat praktikal anda?
Ya!! Suka sangat!!
 Ceritakan salah satu pengalaman paling manis atau paling buruk yang pernah anda lalui..
paling buruk...kami di tuduh menhilangkan peralatan bengkel yg berharga beribu rnggt...diberi masa 1 ari untk mencari barng tersebut..jikalau tidak jmpa maka...pengutus akn membuat laporan pada pihak poli dan meminta ganti rugi(mana kmi nk cri duet)....jikalau pengurus syarikat membuat laporan maka...kami terpaksa menulang l.i...tp akhirnya barang tersebut jmpa gak....
Berapakah Bintang akan anda berikan kepada tempat kerja anda?
4 Bintang
 Adakah anda akan sarankan tempat latihan industri anda kepada junior2x yang lain..?
ya...
STORY 4
Nama ringkas tempat praktikal anda?
IDTT
 Adakah anda suka akan tempat praktikal anda?
erm.. saya tak tahu nak cakap macam mana..
. Ceritakan salah satu pengalaman paling manis atau paling buruk yang pernah anda lalui..
pngalaman paling manis sangat2 di IDTT nie ialah semasa kena marah ngn bos bukan tue saja ngan staff idtt pown kna jgk,, then kena tggu di airport dari pukul 9 pagi smpai 4 petang semata-mata kena paging sambut tetamu larr katakan,,,,pelajar praktikal bkan saja dtang belajar atau mencari pengalaman malah semua perkara perlu dibuat,,,mmg mencabar btol larr,,,,tawu pa yang ku kna wat slah satunya kena dok di office jadi offce girl xpa larr jugak tapi bukan tue saja kena jadi driver kna jadi budak dispatch pown da jgk bkan tue saja kna jadi tukang cuci pown da jgk bukan stkat cuci office cuci keta pown kna,,,wahh,,sempoi gila kann,,,yang paling xthan malu sangat kna cover guest di airport smpai guest tue sembur larrr sbb tggu lama sangat,,,satu airport boleh dgar,,,Waaa,,,pnglaman sgguh,,,aii,,,kalo nak cita dlam nie smpy bila pown xabis,,,,cukup larr stkat nie ja,,,ok,,saja suka2 nk bkongsi pngalaman bkan nak menang pown,,huhuhu,,,
 Berapakah Bintang akan anda berikan kepada tempat kerja anda?
1 Bintang
 Adakah anda akan sarankan tempat latihan industri anda kepada junior2x yang lain..?
Hurmm,,,,ntah larr,,,tgok pada individu jugak kalo dya seorang yg tabah mungkin dya boleh wat LI kat sini,,,,
STORY 5
Nama ringkas tempat praktikal anda?
RAHSIA BOLEYY....(-.-")
. Adakah anda suka akan tempat praktikal anda?
erm.. saya tak tahu nak cakap macam mana..
 Ceritakan salah satu pengalaman paling manis atau paling buruk yang pernah anda lalui..
latihan industri..??..wah3,,,satu perkataan yg boley me"trauma"kan diri sesiapa sahaja yg mmpunyai pengalaman yg agak xbest untk dikongsi bersama rakan2,,,,kalau diberi peluang untk menukar tempat praktikal......PASTI...!!!...sylah org pertama yg akan menukar.... pengalaman sy ktika praktikal....??????....ermm saya xpndai buat ayat,,,buat point boley....??..hehe saya tak suka tempat praktikal saya kerana :- > sikap pilih kasih yg melampau > organisasi yg xbest > agak sombong > diperkulikan > kerja yg xda kna mngena ngan kos > xtrima pndpt or cdngn bdk praktikal walaupown cdngan yg diberi 2 amatlah bernas.... namun bgitu,,,setiap yg buruk pasti ada baiknya and vice versa.....yg baiknya tntang tmpat praktikal aku ialah :- > bnyak mkn percuma...??...hehe > ermmm xtahulah,,,(*.*) tapi alhamdulillah boss aku baik,,,walaupown bnyk yg aku xsuka dari yg aku suka,,,aku tetap mngucapkan ribuan trima kasih kerana tnpa mereka mungkin aku xberjaya dlm latihan industri nieh.... ***hidupku sepnjang li ditemani airmata,,,kerana sikap mereka yg mmbuatkan aku trasa kekurangan segala2nya,,,,,dgn masalah shbt2ku yg dikongsi bersamaku....tiada siapa disisiku untk mmberi kata perangsang padaku krna aku lebih senang memendam persaanku ini.... orang yg hebat adalah orang yg mampu menahan kesabarannya,,,jadi marilah kita sama2 mnjadi org yg hebat untk mneruskan perjuangan kita dimedan remaja,,,,pengalaman bginilah yg mematangkan kita mnjadi lebih dewasa....^^ sekian.......
 Berapakah Bintang akan anda berikan kepada tempat kerja anda?
3 Bintang
 Adakah anda akan sarankan tempat latihan industri anda kepada junior2x yang lain..?
xpayah la kotttt,,,,,,,bnyk lagi tempat lain....^^

*******************************************************************************************************************
Jadi, tamatlah sudah sandiwara kita sebagai pelajar Latihan Industri dan kini.. apa yang tinggal hanya kenangan yang tersemat dihati samada manis atau tidak, kita yang menerimanya.

Dari segala entry yang kalian baca, mesti anda terfikir siapalah yang pemenangnya kan? anda baca? anda tahu siapa pemanenangnya. Tahniah diucapkan kepada pemenang.. Nama? haha Rahsia... 

2 comments: