Latest Post

SYAFIQ MAULA

Friday, May 27, 2011

Nak buat secara pro, tapi depan mata tak nampak..

Alkisah bermula lagi nieyh.. tentang apa? MSK ler.. amboi panas betul cerita nieyh. Bukan apa, dengar kata pemilihan AJK kali niey memang menitik beratkan soal "Couple". Dengar kata, kalau dapat jer detect bercouple or mengaku bercouple, confirm nama tue kena reject lar dari senarai list AJK MSK tue. Amboi2x.. dengar macam pro sungguh kan?? Tapi sayang sekali, apa yang "berharga" dibuang begitu sahaja. Sebab apa? couple? 

Adakah semestinya yang bercouple itu menunjukkan kepada pelajar yang lain akan sesuatu yang negatif sedangkan "couple" mereka tidak didalam kampus? Sedangkan yang bercouple itu pulak boleh diletakkan pula dalam list ajk Jawatankuasa Penghuni Kamsis? Wow, hebat sungguh kan?? Syafiq Maula bukan apew, sebab nama2x yang hebat seperti I***T yang dahulunya lahir dari ajk Blok Syafiq Maula, dan seterusnya menjadi antara orang kuat Pusat Islam tidak disenaraikan dalam list ajk? adakah kerna dia bercouple dia tidak layak? Amboi3x.. lupa habis ka pengorbanan dia? ataupun dia tu mmg x se kepala dengan senior2x yang memilih nama untuk menjadi ajk msk? Bila tengok balik dalam list, erm, nampaknya yang x sekepala susah nak cari. Almaklumlah, dalam list tue semua jenis "ikut perintah". (Termasuklah SYAFIQ MAULA). Faham2x jer lah.. yang mana mulut lantang mana dapat. Yang paling best, yang dapat tue adew tue jenis mulut depan manis, belakang, kutuk rapat.!  

Terutama yang bertopengkan P.I. . Perg, nampak alim, mai bab2x kutuk, no 1 kowt. Kalah news SYAFIQ MAULA niey aih.. Mulut SYAFIQ MAULA x selaju macam tue. Kalah bernama TV, kalo lah Al-Jazeera dengar news dari dia, confirm yang baca berita tue quit jawatan buat part-time as sales girls or apew2x jer lah.. huhu 

SYAFIQ MAULA bukan apa, pelik dengan orang macam niey, mai depan cakap punya baik. Mai belakang, bukak habis semua kat orang lain. Mai kat depan si A, puji ajer.. Mai belakang, duk kutuk rapat kat SYAFIQ MAULA. Tapi, orang macam niey confirm, depan SYAFIQ MAULA kutuk orang lain, mai belakang SYAFIQ MAULA, konfirm kutuk rapat. Macam mana SYAFIQ MAULA tahu? haha Siapa yyang bodo jer percaya cakap2x dia. Dia boley cakap, tapi ikut korang ler nak percaya kew x? Al-maklumlah.. orangnya baik, sopan santun, disayangi senior.. hahaha (macam nak pelempang jer..)

Sambung balik kes MSK tue, dalam list tue, x adew @ maybe susah nak cari jenis yang membangkang. So, easy lar untuk diorang handle. Yang kerja bawah dia pown memang macam kerbau yang dicucuk hidungnya. Benda apa yang disuruh , ikut ja.. Al-maklumlah.. walaupun ada yg mempunyai pendapat yang lebih bernas, tetapi apabila dilontarkan, hanya sia2x.. x caya? tunggu jer lah.. 

So, oleh sebab SYAFIQ MAULA masih terlibat dalam organisasi pada sem hadapan, jadi apa2x yang berlaku dalam organisasi, sini lah tempat nya akan dilontarkan. Dan, untuk makluman, this is my personal blog, kalo ada entry yang bersangkut paut ngan anda, dan anda terasa + nak remove entry, please do a report. Take it or leave it. That's all.


P/S: Kepada sesiapa JPP yang x dapat jadi ajk msk then nak jadi msk, please don't use me for it! I'm not your pengarah or what. I'm just like the other normal being..  So, call sendiri ust wan, begging him. For JPP's , You guys have Cik Farah. So, kalo anda rasa anda berbakti pada JPP, bagi tahu lar Cik Farah kalo nak jadi ajk. Jangan suruh saya tolong bagi tahu Cik Farah & Ust Wan. Thats sound so prediculous. Because I'm not pengarah poli!!! I'm NOTHING!! get it? huhuhu (sorry cik Farah & ust Wan sebab guna tuan/puan nama kat sini pulak.. huhu)

8 comments:

  1. cakap depa nak jadi ajk msk
    mai cari aku,,
    nnti 4 sure aku bgi tempat
    kat politeknik sumatra barat !

    ReplyDelete
  2. wah gila ahh.. kalo kapel terus reject!

    ReplyDelete
  3. gudluck 4 ajk msk sem ni
    smoga dpt jlnkn tugas dgn baik
    n hopefully x de lg la masalah dlm organisasi as b4. tak kire la prs ke jpk ke jpp ke jppi ke:)
    n the most important thing: PENTINGKAN STUDY BUKAN JAWATAN. :)

    ReplyDelete
  4. Yer kak.. thanks.. Nanti kalo ade apew2x kesulitan yang berlaku, masalah yang dihadapi, harap akak dapat menjadi rujukan kepada SYAFIQ MAULA, okay? ~Because youre always beside me~ Miss you akak hani..

    ReplyDelete
  5. aq x cople tp aq slalu hang out nan u guys cmne laks???!!!!hahahahahahaha kene reject gaks ke??:))
    emah

    ReplyDelete
  6. biarlah diorang kutuk rapat... nanti tembelang terbongkar jugak... kita ikut yang kita rasa setuju.. kalo salah jangan ikut.. niar jadi kerbau di cucuk hidung.. asalkan kita jalankan tugas... ( Ceramah pulak kat sini.. kih kih kih.. ) chaiyokk!!!

    ReplyDelete
  7. WOOW agak terbaek disitu....
    gempak giler...
    adoi cam nie pown ade ke???
    dengaqkan lah lagu adakah kau lupa...
    moga sapa yg pilih tu igat kembali pengorbanan seseorg tu...

    Persekutuan Biro Penyiasatan PTSB...

    ReplyDelete
  8. couple itu salah disisi islam,so diharapkan saudari tidak mempersoalkannya sama ada di luar kampus atau dalam kampus...

    ReplyDelete