Latest Post

SYAFIQ MAULA

Tuesday, May 24, 2011

Anak meninggal ketika menziarahi orang meninggal..

Cerita ini baru sahaja berlaku. Orang kelantan katanya. SYAFIQ MAULA dapat cerita ini dari lecture SYAFIQ MAULA. Cerita ni berlaku semasa ibu bapa or maybe penjaga kowt pergi ke satu tempat dengan khabarnya untuk meziarahi orang mati. Then, maybe penjaga nya x sedar yang anak tu tertidur dalam kereta then tinggalkan anak tu dalam kereta. 


Bila dah panas, bepeluh2x lar anak tue dalam kereta. Mengikut sumber, budak tu dah try nak pecahkan tingkap kereta tu tapi x boleh. Mengikut sumber jugak, dalam sejam jugak lar kanak2x tu ditinggalkan didalam kereta. Mahu tak menggelumpur budak tue. Habis berpeluh. Kereta Kancil katanya. Then, budak tue dikerjakan ke hospital. Tetapi, takdir Allah tiada siapa yang terlepas, budak tersebut meninggal ketika dalam perjalanan ke hospital kerana kurang pernafasan. Menurut ibu bapa / penjaga budak tersebut, dia memang dah keluarkan budak tu dari kereta. Kata mereka, anak mereka pergi kerumah siapa ntah.. Yang di katakan adik beradik mereka jugak.


Erm.. macam2x lar alasan yang didengar. Peristiwa yang berlaku x daat diundurkan. Ingat kepada pembaca sekalian, jangan tinggalkan kanak2x sendirian didalam kereta. Pastikan pintu dibuka jika hendak tinggalkan kanak2x. Dan, jangan tinggalkan kanak2x dalam kereta dengan air-cond yang terbuka. mungkin jika berlaku kebocoran gas, x sempat lah diselamat rasanya. Bercegah sebelum Terlambat. Exclusive from SYAFIQ MAULA..

No comments:

Post a Comment