Latest Post

SYAFIQ MAULA

Sunday, April 03, 2011

Jamuan BBQ blok V4 yang dihandle oleh Jejaka2x handsome..

Pada 2 April baru-baru ini, sebuah blok yang diberi nama blok V4 yang merupakan blok siswi menganjurkan sebuah bbq party dimana ia merupakan jamuan akhir semester bagi mereka. Oleh kerana kaum2x siswi ini agak tidak berpengalaman dalam kes masak-memasak, lalu, kes panggang memanggang ini telah dikendalikan oleh 4 orang jejaka yang sangat handsome di tempat pengajian kitorang. Dan mereka adalah ..
Kenal x? kalau x kenal, mai nak kenalkan.. Dari kiri.. Ferdaus Aziz, Then followed by Din & Fifi. Dan seterusnya adalah... erm.. kalo x kenal dia tu, better buat medical check up.. hehe 

Malam tu agak meriah jugak lar.. wah.. best jugak handle jamuan niey. just 4 orang jer yang bakar ayam, tapi rasa macam sekejap jer bakar, untuk 150 orang.. urm.. Best!! 

Wah.. sedap betul ayam yang kitorang masak. Menu by Ferdaus Aziz. Banyak jugak menu malam tu. Ada nasi, sup kaki ayam, tom yam, ayam bakar, pedal & hati bakar, dan banyak lagi!! Sampai SYAFIQ MAULA pown makan nasi x habis sebab terlalu kenyang dengan meratah ayam.. hehe

Benda ni kitorang start bakar selepas Maghrib. Agak kelam-kabut jugak lar sebab at-first api x sempat nak nyalakan. Sebab lighter rosak pulak.. hehe 
 
 Gambar kiri : Din & Fifi yang baru sahaja tiba di tempat untuk kitorang berbbq.

Gambar kanan : Gambar aku ngan Ferdaus Aziz semasa balik dari solat Maghrib, hehehe




Laparnyer, jom makan!! hehe Kepenatan setelah selesai memasak.. hehe

 Ferdaus Aziz bersama menu ayam bakarnya..

Fifi - "Ini memang best! hehe"

Tapi memang lega sebab ayam sempat dibakar sebelum time siswi makan.. Inilah warden untuk blok V4 tu. Nama diberi Normala. Kitorang panggil Puan Normala. Puan Normala memang sporting habis lar ngan kitorang. So, selepas ini Puan Normala akan berpindah ke Skudai, Johor kerana melanjutkan pelajaran ke sana. Anyway, we really miss you so much and good luck with your career. Nanti dah kerja gaji gaji besar2x jangan lupa belanja kitorang makan taw puan... (^.^)v We'll always remember you~!!

5 comments:

  1. errr..knape pakwe saye nampak cam chubby? ahhah b-(

    ReplyDelete
  2. terbaeklah jamuan 2 semalam.... mmg surprice gle......

    ReplyDelete
  3. :(( hehehe.. best betul.. hehe thaks ya...

    ReplyDelete
  4. :)) terbaek amat la sangat..but thanks..a lot..ya.. B-)

    ReplyDelete
  5. welcome.. tanpa supporting daripada korang x menjadi lah jamuan tue.. huhu kami hanya menolong.. hehe

    ReplyDelete