Latest Post

SYAFIQ MAULA

Thursday, April 28, 2011

Blogger Popular Red Mummy & Ben Ashaari !! Apa perbezaanya?



Pelbagai tujuan sesorang menulis blog. Ada yang menulis blog kerana hobi, dan ada pula untuk menjadi popular. Erm, ntah nak kata macam mana. Tapi tujuan entry kali ini ialah untuk membuat perbandingan antara 2 blogger popular masa kini, iaitu Ben Ashaari & Red Mummy.


Jika nak dibandingkan dari follower, mungkin Ben Ashaari menang. Namun, bagi SYAFIQ MAULA, (maaf yer peminat Ben Ashaari), susah lar nak cari article yang menarik di Ben Ashaari .com. Tetapi, di redmummy.com memang meriah. Sekali keluar post, datang lar 50 - 60 komen untuk setiap post yang baru. 

Urm, nampaknya, ben ashaari memang mencari publisiti semata2x, sebab banyak sangat blogger2x yang baru nak meningkat pakat lar duk promote ben ashaari tue. Huhu.. kesian2x.. Bukan hansem pown.. haha Maaf yer.. 

Bagi SYAFIQ MAULA, redmummy betul3x menggunakan blog sebagai tempat untuknya berkongsi masalah, pendapat, event, dan sebagainya. Sampai kita yang baca pown leh spend masa berjam2x dekat blog dia.. Haha..  X macam blog Ben Ashaari tue, biasa jer.. X dew apew pown yang interesting. Huhu. anyway, korang sebagai blogger, korang decide sendiri.. Yang mana the best bagi korang. Ini, pendapat SYAFIQ MAULA.. anda bagaimana??! haha.. boo kepada blogger yang mencari publisiti semata2x.. haha

13 comments:

  1. Minat kat redmummy since dye kuar tv n paper..huhu,fanatik bangat..tiap2 ari bukak blog dye..

    ReplyDelete
  2. adess pns tol la cite si syafiq ni :((

    tp mmg btol pn, setelah di ulang n dikaji selidik :xxde apa pn yg best sgt jika nk dibandingkn ngn RM.. -xberpihak mn2 phk-

    tp lov mmg ;;)lovvvvve RM.. hikhikhik :l

    ReplyDelete
  3. hi..setuju jugak ngn pendapat ko..one more thing, ak tak rasa nk bukak blog BA tu..yg pelik nye nape ramai sgt nk promot blog die..even ak pon baru tak rasa plak interesting..

    ReplyDelete
  4. aku setuju. dan aku memang musykil bila ramai sangat orang dok puji si ben tu, blogger tergempak. bila tengok blog dia, takde ape2 sangat pon. tak nampak pon 'X' factor nya. mungkin sebab dia rajin buat contest kot. aku pon blogger baru jugak. tapi alhamdulillah la, aku tak la taksub macam contestants blog ben. tapi yang aku nampak bagos nya si ben tu, HE'S WILLING TO HELP OUT NEW BLOGGERS IN HOW TO MAKE THEIR BLOGS MORE INTERESTING dan pada mata aku itu bagos la. diibaratkan kalo nak blajo jadi blogger and the specific items in the internet, better ask him. beza nya di situ.
    Blog RM best pada mata aku sebab it's about a LIFE STORY. mostly untuk wanita la. tu pendapat aku. haha boleh tak aku kata, REDMUMMY INSPIRED! . serius. untuk aku sendri. banyak benda aku dapat dari blog RM. walaupon ada masa RM dok cita pasal handbag, pasal handbag tu la aku inspired her. huhu. ok la. puji melambong kang, ade blog lain jeles pulak. ok la. kalau ada masa jengok la blog saya. blog saya biasa2 je. lain sikit kot dari blog orang dan agak membosan kan .tapi i love it. topik kat blog saya pulak banyak pasal motivation in life. isu2 bunuh diri. hahah bla..bla..blaa.. (haha...da pernah kena tegor one blogger ni, kata aku ni desperate cari trafik. watever. aku just nak widespread kat orang pasal isu bunuh diri je. geli la orang kata aku nak cari trafik. ape2 je la. sakit ati tu tetap sakit ati. niat murni, tak semua orang nak sokong. zaasss)

    assalamualaikum

    p/s: green mode kat blog awak ni,agak annoying la. saya dok menaip pon, kluar juga ker? buka ke patotnya ianya klua bila tiada pergerakan ? take it serius, boleh. sakit ati pulak aku. huhu

    ReplyDelete
  5. Terima kasih atas komen anda. So, ada sesiapa yang mempunyai pandangan yang tersendiri?? erm.. Panas nih!!

    ReplyDelete
  6. lalala ~
    apapown blog dedin lgi best dan terbaik.. haha

    ReplyDelete
  7. thanx. tak sangka pula sampai saya dimalukan sebegitu sekali. =) terima kasih banyak2. saya just blogger biasa je. ampon banyak2 la ye. just bagi jawapan kepada topik entri awak je. dan amat lah saya terkejut sebab awak memberi penilaian pengkomen yang berkunjung ke blog awak.Mungkin awak kena buka lebih luas skop sosial pengunjung blog awak.supaya awak tidak kecewa dengan komen2 dari pengunjung seperti saya. . ok la.
    assalamualaikum

    ReplyDelete
  8. Terima kasih kerana komen SECRET, x salah kalau nak komen. Saya memang agak close minded sedikit kerana x buka luas skop saya niey.. Bagai katak bawah tempurung kan.. Biaselah, manusia.. x lari dari kesilapan. Anyway, saya minta seribu ampun kerana terlajak bahasa, Buang yang keruh, amik yang jernih. Sedangkan nabi ampunkan umatnya, apatah lagi, sesama pengikutnya. Assalamualaikum.

    ReplyDelete
  9. haha...dah la tu syafiq. gadoh pulak.haha 0-0 ke nak 1-1.haha pandai menjawab ek. ok. salam perkenalan dari saya. secret. :))
    Saya mintak ampon banyak2 ye. MUngkin kata2 dan ayat2 saya kebanyakannya extravaganza kot. tu yg ramai menilai pada rupa blog saya yang tak seberapa tu. hoho. ok la. assalamualaikum

    ReplyDelete
  10. Wah.. baru best cam niey,. happy selalu.. hehe.. Ni yg ske ney.. salam perkenalan.. (^.^)v add me on fb please.. hope be a friend forever.

    ReplyDelete
  11. wahhhhh.. secret = bro ben?? hahaha.. aku pon budak baru dlm dunia blog nihh... kih kih kih.. pepe pon bersama lah kita membantu meningkatkan kualiti blog kita... Hahahhaha.. pg klik iklan aku lagi bagus kan?? huhuhu

    ReplyDelete